Kallelser utskickade till seriespel
Dags för seriepremiär! Nu har kallelser till seriespelet skickats ut och alla matcher ligger i kalendern på laget.se. Anmäl er gärna i tid innan matchen så att respektive tränare vet hur många som kommer och om det eventuellt behövs bjudas in fler spelare. Tränarna för respektive grupp kommer att komma med mer info om samling och samåkning etc när det närmar sig respektive match. Värt att notera är att två matcher saknar datum och är just nu planerade till 11/5 vilket är samma dag som vi har cup i Öjersjö. Vi väntar på besked när de kan spelar för att inte krocka med cupen och skickar ut kallelse när det är bestämt. Heja Öjersjö P16 Blå, Vit och Svart!!
P-16
7 apr
0kommentarer
Cafe instruktioner del 7 (larm)
CAFÉ-Nyckeltag till Öjersjö Idrottshall Tag till entrédörr, gym, städrum samt omklädningsrum. Öjersjöhallen — Inbrottslarm och passerkontroll (7468 gäller Cafétag) Frånkoppling larm: Tryck [O — grön bock — håll upp tag — Slå kod 7468.1 Ytterdörr upplåst lägq Tryck [77— grön bock — håll upp tog — Slå kod 7468] - kräver bemanning inne. Samma rutin för cafédörr. Ställs upp med magnet. OBS! Dörrar skall låsas vid caféstängning. Tryck [77 — grön bock — håll upp tag- slå kod 7468]. Omklädningsrum: Samma ovan, men kortläsare vid resp. dörr. Öppna omklädningsrummet närmast till höger om entrén med kod 77. Sätt ev. vattennyckel från nyckelknippa på utkastare höger om entré. Larma på vid stängning. om tomt i huset Tryck [I — grön bock — håll upp tag — slå 7468.] Samma för omklädningsrum! En summerton går 5-7 minuter efter pålarmningför att varna kvarvarande. Summer låter öven når dörr ej är stängd, dock utan larm. Om larmet löses ut av misstag • Tvsta siren till inbrottslarmet: [100 —grön bock — håll upp tag —slå kod] • Återställ utlöst inbrottslarm: 1103 — orön bock— håll UDD too— slå kod) Telefonnummer vid problem med larm/lokal som vi inte kan lösa själva • Anläggningsskötare är Partillebos driftavdelning, telefon 031-440770 • Utom ordinarie arbetstid, vaktbolagets jourpersonal 031-3365010 • Anläggningens identitetsnummer är 77031407 Stängning (Läs stängnings- och städrutin i köket): • Lås kök,drickakyl, glassbox. Nyckel till gym, (glöm inte vattennyckel och sopor först) • Lås med tag! Cafédörr, omklädningsrum, ytterdörr. Larma om tomt. Procedur, sida 1. Nyckeltag lämnas till tränare, låses in i bollförråd (samordna i qod tid) • Problem ni inte kan lösa själva? 1 Ditt lag caféansvariga 2 Anders Leander, Källsprångsvägen 7 tel 072- 519 32 96
F-15
7 apr
0kommentarer
Cafe instruktioner del 6 (cafévagn)
Cafévagn: Att göra Med nyckel i caféet når ni det röda förrådet framför idrottshallen där cafévagnen förvaras. Förråd för cafévagn Cafévagn Cafévagnen är ett mobilt café som rullas ut på vallen. Vid öppning • Fyll på varor på cafévagnen enligt bild och prislista som är sitter på vagnen. • Vagnen får inte plats i hissen utan behöver fyllas på nedervåningen. • Parasoll för vagnen finns bredvid vagnen i samma röda förråd. • Ta med en sopsäck för att kunna hänga fast vid sidan av vagnen för enkel skräpsamling. Under tiden Cafévagnen ska stå där publiken finns och kan behöva flyttas under dagen beroende på match. • Vid 11-11 matcher, ställ den vid ingången till läktaren • Vid andra matcher, ställ den nere på plan på asfalten vid sidan av planen • Vid regn nere på plan, ställ den under taket vid mittlinjen Samverkan med caféet för att fylla på varor vid behov under passet. Placering av cafévagn Tips och tricks • Vid glassväder – ta med den ljusgrå stora kylväskan och fyll med glass, dock enbart några sorter. OBS viktigt att överbliven glass som tas ur stora boxen och läggs i kylväskan läggs tillbaka i boxen utan separat i frysen inne i cafet. Enbart glass som inte har varit ute i kylväska ska vara i stora glassfrysen. • Tips – dela gärna telefonnummer mellan cafevärdar inne och ute alt. använd whatsup tråd eller motsv. så att ni enkelt kan kommunicera med varandra mellan cafévagnen och köket tex när något är slut på vagnen (kaffe, korv, bullar m.m.). • Ställ vagnen under tak när det är risk för regn, använd parasollet när det är soligt.
F-15
7 apr
0kommentarer
Cafe instruktioner del 5
Caféet: Detaljerade arbetsinstruktioner Tillaga mat med omdöme. Vid fikatider går mycket bullar åt, vid lunchtid och middag toast och korv. Undvik svinn i möjligaste mån, särskilt på korv, utan tillaga med måtta utifrån hur många som befinner sig på området, antalet matcher, väder m.m. Kaffebryggare • Till en full kanna behövs en rågad kaffemugg med kaffe. Dosering står också på bryggaren. Börja brygga i tid så att det finns minst 2 fulla termosar när matchen börjar. • Pumptermosar finns i cafét ovanpå överskåpen. • Ställ fram kaffetermos, mjölk i portionsförpackningar, socker och pappmuggar. Tänk på att använda de mindre kaffemuggarna till kaffe, och de större temuggarna till te. • Kontrollera att det inte är vatten påfyllt i kaffebryggaren när du häller i, har man dubbelhällt vatten blir det översvämning vid bryggning. • Kaffekokaren har en liten timer i uttaget man behöver trycka på. För att se denna behöver man dra ur kontakten ur väggen. Timer för kaffekokare Grädda bullar • Slå på timer ovanför spisen, den stora timern styr spisen och slår på strömmen i 30 min. • Sätt på ugnen på 200 grader och förbered bullar, de finns i frysen. De läggs på plåtar med bakplåtspapper och behöver vara inne ca 18-20 minuter på plåt i mitten av ugnen. Kolla av när de ser färdiga ut, känn av att de gräddats klart i mitten, titta på undersidan. Glassbox och glass-väska • Nyckel till glassboxen finns på samma nyckelknippa som köksnyckeln. • Glass köps in från Triumfglass och fylls på i den stora glassfrysen. • Vid glassväder kan den grå kylväskan användas för att sälja glass ute på planen. Viktigt att glassen inte är ute så länge att den hinner smälta, var försiktig och stäng väskan så snabbt som möjligt när glass har plockats. • OBS Överbliven glass som tas ur stora boxen och läggs i kylväskan och INTE tillbaka i boxen utan separat i frysen inne i cafet. Enbart glass som inte har varit ute i kylväska ska vara i stora glassfrysen. Detta pga vi får lämna tillbaka osåld glass förutsatt att den är i ursprungsskick dvs inte har varit utsatt för smältrisk. Korv • Sätt på korven och ta fram korvbröd ur frysen (låt tina i rumstemperatur i försluten påse) om det inte finns några framme. • Sätt ut senap och ketchup utanför luckan. • Korven finns i frysen eller kylen. Ta fram ett 10-tal åt gången för att undvika svinn. • Korven ska kokas i vatten på låg värme med, annars spricker de.
F-15
7 apr
0kommentarer
Cafe instruktioner del 4
Ta dig in i köket På nyckelknippan finns nyckel till köket. Som första steg, lokalisera nyckel till cafévagn, kyl och glassbox . Nycklarna till till glassboxen, kylen soprummet och röda stugan framför idrottshallen där cafévagnen finns förvaras i en utdragbar låda i köket. Lokalisera dessa nycklar. Om de inte finns där, sök kontakt med lagets caféansvariga eller back-upp från styrelsen. Caféet: Att göra Yes, you made it inside! Let’s get down to business. Vid öppning Gör följande: • Öppna jalusin mot cafélokalen med veven inne i cafét. • Ställ ut godisvagnen på utsidan av cafét, utbud enligt prislista • Lås upp glassboxen. • Ställ fram kaffe- och temuggar, mjölk i portionsförpackningar och socker framför luckan. Ställ också fram kakor & bullar samt brickor. • Lås upp LOKA kylen framför cafét - OBS att i denna kyl får vi bara förvara LOKA-ägda varumärken, det är en sponsrad kyl (fyll enbart på drycker av samma sort som finns där redan). Under tiden Använd sunt förnuft dvs tillaga mat, var trevlig mot kunderna, varsam om lokalerna etc... . För detaljer, se sektionen Detaljerade arbetsinstruktioner som kommer längre ner. Att stå i caféet Checklista: • Grädda bullar, ca 18-20 min i 200 grader. Ugnen har en timer ovan spisen som behöver tryckas igång. • Koka korv, tina upp bröd från frysen. • Gör toast. Råvaror för toast (bröd, ost och skinka) finns i kylen eller frysen beroende på när caféet var öppet senast. • Koka upp tevatten och ha en termos klar (märkt termos för tevatten). • Brygg kaffe, dosering står på bryggaren. Fyll på pumptrmosar (även till cafévagn). • Se till att dricka och festis finns i kylen, annars fyll på från mellanlager bakom entredörren. • Kolla av att toaletter har påfyllt med toapapper, tvål och pappershandukar. Om inte, hämta i trapphuset bakom cafét och fyll på. • Var alltid en person inne i cafét, om ni behöver lämna det obemannat en stund ska dörren låsas och luckan stängas. Vid stängning • När cafépasset är slut räknar två personer ev. kassa tillsammans och lägger kontanter i ett kassakuvert. Det lämnas i brevlådan utanför kansliet. • Städa och torka av alla ytor i cafét (inkl borden i cafélokalen), sopa golven. • Töm spillbrickan och kaffesump på espressomaskinen genom att dra ut brickan på undersidan framåt. • Diska alla termosar och annat som har använts. • Lås in cafévagnen i det röda förrådet. Torrvaror kan ligga kvar till nästa pass men termos och eventuella kylvaror behöver tas in. • Kolla över toaletter och fyll på toapapper/tvål/handtork vid behov. • Ta ut alla sopor och släng i sophuset. Sophuset är det röda huset till vänster om idrottshallen (mot förskolan). Nyckel sitter på samma nyckelknippa som cafenyckeln. • Återvinning av papper, plast mm samlas ihop i trapphuset bakom cafét – OBS viktigt att inget blockerar nödugångsdörren. • Om dörrar ställts i öppet läge ska de låsas igen (se larminstruktion) MKT VIKTIGT Kontrollera att kaffebryggare, ugn och andra maskiner som använts är avstängda och inte skapar brand i lokalen efter stängning.
F-15
7 apr
0kommentarer
Visa fler nyheter